Jesienna a’la szarlotka bez pieczenia – Magdalena Wojtanowicz

 

Jesienna a'la szarlotka bez pieczenia - Magdalena Wojtanowicz
Przepis na szarlotkę dostępny w 35 wydaniu gorliczanin.pl

W tym wydaniu prezentujemy Wam przepis na Jesienną a`la SZARLOTKĘ bez pieczenia, który podesłała nam nasza czytelniczka – Magdalena Wojtanowicz.

Magdalena Wojtanowicz
Jestem szczęśliwą matka i żoną. W kuchni przenoszę się do innego świata, tam czas inaczej płynie, tam daję ponieść się wodzy wyobraźni i fantazji, lubię eksperymentować i kombinować, zmieniać tradycyjne przepisy dodając coś od siebie. Gotowanie to dla mnie przyjemność która sprawia mi radość „ 
Jesienna A`la szarlotka bez pieczenia
Potrzebujemy:


tortownica – średnica 28 cm
paczka okrągłych biszkoptów
2 galaretki pomarańczowe
2 szklanki wrzącej wody do rozpuszczenia galaretek
ok. 1 kg jabłek
300 ml śmietany kremówki 30-36 %
1 opakowanie serka mascarpone 250 g
2-3 łyżki cukru
czekolada deserowa do dekoracji
papier do pieczenia 

Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy i odstawiamy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte jabłka SUROWE – NIE SMAŻONE dodajemy do galaretki i dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno tortownicy wykładamy biszkopty. Na biszkopty wykładamy galaretkę z jabłkami – wyrównujemy, po czym wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy masa nam stężała to przygotowujemy krem. Mocno schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i schłodzony serek mascarpone – dokładnie mieszamy – nie za długo i wykładamy na stężałą warstwę galaretki z jabłkami. Wyrównujemy, a wierzch dekorujemy startą czekoladą. Ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia ciasta.
 

Po więcej przepisów zapraszamy na blog Pani Magdaleny  


👇👇👇👇👇👇
W kuchni czujesz się jak kapitan okrętu?
Łyżki, noże, patelnie są ci posłuszne niczym majtkowie na pokładzie statku?
A może kuchnia to dla ciebie po prostu hobby?
Bez względu na to czy zamiłowanie do gotowania jest dla ciebie tylko przygodą, czy może zawodowym zajęciem, pochwal się swoimi smacznymi arcydziełami przed innymi.
Napisz do nas na adres: info@gorliczanin.pl lub odezwij się na fanpage gorliczanin.pl, a my chętnie opublikujemy Twoje pyszności


Udostępnij: