IWONA BUDZIAK poleca – Pierogi z rabarbarem i sosem na bazie jogurtu, mango oraz miodu

 

IWONA BUDZIAK poleca - Pierogi z rabarbarem i sosem na bazie jogurtu, mango oraz miodu
Przepis dostępny w 21 wydaniu gorliczanin.pl

Pierogi z rabarbarem i sosem na bazie jogurtu, mango, oraz miodu

Składniki na ciasto 
(ok 50 pierogów )
3,5 szkl mąki
1,5 szkl letniej wody
2 łyżki oleju

Składniki na farsz
5 łodyg rabarbaru
2 łyżki cukru
1 laska wanili

Składniki na sos
1 jogurt naturalny
1 mango
20 dag orzechów
3 łyżeczki miodu

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem i wyrabiamy. Ciasto cienko rozwałkować i wycinać kółeczka. Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze części,  zasypujemy cukrem, dodajemy wanili i odstawiamy na 10 minut. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty Jogurt zmiksować z mango dodać miód i orzechy. Pierogi podawać z sosem jpgurtowym z mango.
Życzymy SMACZNEGO!

Udostępnij: